00-TALETS BÄSTA LÅTAR! PLATS 35-26

35: Say It's Not True - Queen + Paul Rodgers: Inleds med att trummisen Roger Taylor, som också är den som skrivit låten, än en gång får visa att han även är en högst kompetent sångare. Svepande stråkar och akustiska gitarrer akompanjerar. I slutet tar Paul Rodgers över och låten rockar till sig. Mercury må vara död men än kan resterna av Queen göra bra musik!
34: You Raise Me Up - Josh Groban: Jag är svag för ballader med folkmusik-inslag, vilket kommer synas senare på listan också. Den här låten är oerhört välgjord, med inslag av irländsk folkmusik. Var helt säker på att det här var en äldre musikallåt men det var det visst inte utan släpptes i orginal år 2002. Var dessutom skriven av en norrman Rolf Løvland och i orginal framförd av Secret Garden. Har dock bara lyssnat på Grobans version av låten. 
33: Timglas - Lars Winnerbäck: Den enda låten med Winnerbäck jag någonsin riktigt gillat :P Vacker, känslosam och stillsam låt. 
32: Ragga Runt - Eddie Meduza: Från Eddies sista skiva Scoop som kom år 2001. Klassisk raggarrock med skoj text och bra gung, klart att kung Meduza måste vara med på en sån här lista! Dessutom en av Eddies bästa låtar genom tiderna. 
31: Viva la Vida - Coldplay: Har typ inte lyssnat alls på Coldplay men den här låten gillar jag definitivt. Behöver väl knappast någon närmare presentation då den med säkerhet är en av de mest spelade låtarna sista 2 åren. 
30: Wonderboy - Tenacious D. En av Tenacious D mest seriösa låtar. Inte för att den för den delen är seriös... :P Handlar om att Wonderboy (JB) slår ihop sig med sin rival "Young Nasty Man" (KG) och bildar världens bästa band som förstås är Tenacious D... Och sen är det lite slagsmål med hydror och annat fantasifullt :P Faktum är dock att låten musikaliskt sett är grym med grym sång av JB (Jack Black) och utsökt gitarrspel av KG (Kyle Gass). Dessutom ytterligare en av de låtar jag och Simon gärna sjunger eftersom vi är Tenacious D... typ :)
29: The Longest Day - Iron Maiden: Maidens epos om Dagen-D... Magisk uppbyggnad av låten, du kan riktigt känna krutstanken och se granaterna slå ner i stora vattenkaskader medans vattnet färgas allt rödare och de allierade trupperna rusar upp mot de tyska värnen! Tyvärr håller inte resten av låten riktigt vad den magnifika uppbygnaden lovar men det är ändå en mycket bra låt. Nicko McBrains trumfills vid "The cliffs erupt in flames..." är något som ska noteras, mkt snyggt! Dickinson sjunger som ett flyglarm, i positiv bemärkelse :P
28: Devils Arcade - Bruce Springsteen: Underskattad och okänd låt men enligt mig den bästa från Magic-albumet. Ger ett nästan drömlikt intryck emellanåt, mycket stråkar och en fantastisk melodislinga som upprepas flera gånger med stråkar och i slutet också som ett gitarr solo. Bortglömd pärla!
27: Lavatory Love Machine - Edguy. Edguy har aldrig gjort sig kända som ett band som tar sig själva på så blodigt allvar, vilket är skönt för sådana finns det allt för många av i musikvärlden. Det här är en rivig låt med riktigt bra tryck och en av Edguys allra bästa låtar. Texten är, som jag antydde, av det mindre seriösa slaget :P
26: Hälsingevind - Engmans Kapell: Underbar kärleksförklaring till Hälsingland. Får mig att börja fundera på att stanna hela mitt liv här... Känslan försvinner dock som tur är när låten tar slut :P Inslag av folkmusik som passar oerhört bra till texten. Om hälsingland ska ha nån typ av  nationalsång någon gång borde den här vara en stark kandidat.
26: 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0