Årssammanfattning 2007

Ett till år är till ända. 2007. Jahapp. Ett år äldre, ett år närmare graven om man ska se det dystert men det ska man inte göra. Nej, nu ska man se framåt. Men innan det ska jag ta en kort tillbakablick på året som gått.

2007 var ett år med mycket förändringar, i alla fall för att vara mig. Det var året när jag tog studenten och flyttade hemifrån, visserligen tillsammans med två killkompisar och inte helt själv. Det var också året då jag fick mitt första jobb på eniro, och sommarjobbade på Nordea. Första året utan aktivt fotbollspelande på över tio år, dock utan att gå upp särskilt i vikt (bara ändrat form något...;P). Känslomässigt splittrat år, mest negativt, men det har väl på sätt och vis fått mig att lära känna mig själv bättre antar jag. Vänskap som satts på prov, gamla vänner som försvunnit och nya som kommit till. Det var väl också första året där man kan säga att jag festade regelbundet, har ju varit rätt sparsam med det under min uppväxt. Sett Magnus Uggla, Nocturnal Rites, Status Quo men framförallt Chuck Berry live under året! Se Chuck live var en av årets absoluta höjdpunkter för mig! En annan kul grej var ju förstås att se Barcelona-Espanyol live (hela Camp Nou tystnade när Espanyol kvitterade i slutminuten vilket gjorde att Barcelona tappade ligaguldet). Jag har blivit bättre på att spela och sjunga, gjort en del nya låtar, börjat med poker och vunnit lite pengar där (313 dollar, wiie!:P). Tja, det var väl i stora drag det som hänt.

Dags att blicka framåt! I sommar blir det Springsteen i Finland, Maiden på Ullevi (och stadion kanske eftersom jag hra biljetter dit med), kanske rättvik och classic car week igen, kanske utomlandsresa och helst en massa andra kul saker. Fyller visst 20 också, hm, ålderskris snart tror jag. I vår ska jag jobba som en hund för att få ihop så mycket pengar jag kan och så ska jag läsa upp matte c så jag kan komma in på fler kurser på högskolan. Hm, måste ta ett beslut om det också snart igen, men vet inte vad jag vill göra. Svårt det där... Nån som har tips, vad borde man pyssla med? :P

Nä nu är det sent, fyra raka nätters jobb är över och jag ska ta och dra mig mot sängen. Gott nytt år till alla!

/Kotten

God Jul!

Julen är här. En tid att äta, dricka, ge, få, träffa, skratta, dansa, och naturligtvis, exakt på klockslaget tre på julaftonseftermiddagen, slå sig ned i tv-soffan för att avnjuta ett gäng tecknade filmer som man sett varje julafton så långt tillbaka man kan minnas. Så från mig Kotten, till er alla, en riktigt god jul!



Snart jul då

Ja julen närmar sig. Ser fram emot den. Ska bli skönt att äntligen få några dagars ledigt i följd, var ju ett tag sen. Efter i morgon - ingen tidig morgon på två veckor! Detta eftersom jag jobbar natt i mellandagarna. Så otroligt undebart, jag kan inte förstå mig på morgonmänniskor. Är alltid på dagens sämsta humör när jag går upp. Är jag glad när jag vaknar så går det över på max fem minuter. Sketna mornar :P 




"I'm a man with a one track mind, so much to do in one lifetime
Not a man for compromise and where´s and why´s and living lies
So I'm living it all, yes I'm living it all
And I'm giving it all, and I'm giving it all..."

/Kotten

På juldan blir det fest!

Jobbet.

Sitter på jobbet nu. Kul att blogga därifrån nån gång. Undrar hur länge man hinner skriva innan... *samtal* ja uppenbarligen inte så länge för det ringer ju lite då och då här men... *samtal* ja ... *samtal* ...  *samtal*  mjo man har ju ite så mycket tid att blogga... *samtal* ... Ja som sagt, det får bli lite löst sam... *samtal* sammanfogat det här inlägget eftersom jag bara hittar på medans jag skriver, bra snab.. *samtal* snabbhest... *samtal* snabbhets...*samtal* snabbhetsträning för fingrarna att hinna skriva mellan samtal...*samtal* ....men... *samtal* jag tror... *samtal* bulle? *samtal*...

Äh ge upp! ;)

Statistik

Hm, ang min mkt aktiva blogg (not!) så upptäckte jag precis att 19 av mina 21 inlägg är publicerade mellan halv elva och tre på natten. Lite kuriosa för intresseklubben bara...

Antagligen är det på nätterna som jag får för mig att skriva skit helt enkelt.


Tankar

Ibland känns det skönt att leva utan att göra något särskilt. Ibland önskar man att man i sitt liv gjorde något särskilt, något som betydde något. Men betydde något för vem? I själva verket handlar det ju om oss själva och vad vi ska göra för att vi själva ska bli lyckliga. Men vad innebär det att bli lycklig? Livet är väl aldrig lätt, vore allt undebart skulle man tycka att allt var skit eftersom man inte hade något att jämföra med. Jag trivs ganska bra trots allt där jag är i livet just nu. Jag befinner mig på en mellanstation mittemellan mitt vuxna liv och min barndom, alla portar står fortfarande öppna bara jag vet vad jag egentligen vill. Och så länge man inte vet det så kan man ta det lite som det kommer och försöka göra det bästa av situationen. Kanske blir i morgon något alldeles särskilt eller dagen efter det. Livet är väl i själva verket en strävan efter de där korta små ögonblicken då man kan känna ren lycka, däremellan är det väl mest transportsträcka. Jag tycker mig ha en trevlig transportsträcka men skulle gärna haft fler riktigt lyckliga ögonblick.

Undrar vad jag skrivit... Hm, klockan är lite sent, man kanske inte ska skriva direkt ur skallen som jag gör här och så lägga ut det. Hm, känns som bara spottat ur mig ett par klischéer (stavning, hrm...) som beskriver en tämligen okomplicerad syn på livet. Hm mja må så vara. Men jag är trött nu, ska sova. Jobbar hela tre timmar i morgon, ledig på torsdag, skönt. Tidig morgon fredag, mindre skönt, men det går väl det också. Gå till säng nu och läsa lite. 

Gå i frid!

/Kotten

Uggla

Ska skriva en kort recension såhär några dagar för sent:

Setlist och betyg ( anges i kottar förstås, skala 1-5)

Åh vilken härlig dag: 3,5. En bra låt från nya skivan, börjar starkt men tappar lite i refrängen.

Nu har pappa laddat bössan: 4. En av de bästa rocklåtarna Uggla gjort de senaste femton åren, och den är bra live också.

Ja just du ska va gla: 4. Odödlig klassiker från genombrottsplattan. Tufft orgelljud istället för orginalets saxofon. Bra drag.

Värsta grymma tjejen : 2, aldrig gillat den, tramsig refräng. Något bättre live.

Trubaduren : 5. Javisst! Uggla inleder med ett fantastiskt roligt mellansnack där han testar publikens tonsäkerhet, och kritiserar denna med orden "Kan ni inte sjunga rent? det är inte Caroline af Ugglas som står här uppe!" Låten är undebar live, hela första versen sjungs av publiken. En av kvällens höjdpunkter....

Tvättbräda: 2,5. En låt från den nya skivan. Funkar okej live men är ingen höjdare.

Tjena alena: 4,5. Härlig klassiker från 80-talet, grym live i en rockigare version i orginalet. Uggla som sett lite stel ut under de första låtarna börjar komma igång. 

Du och jag mot hela världen: 5 ++++++! Fullständigt underbart! Alla musiker utom pianisten och Uggla själv lämnar scenen. Jag får rysningar redan efter de första raderna och när låten är slut sitter jag med tårar i ögonen och njuter över det fantastiska framförandet! Uggla visar prov på mycket fin känsla i verserna och styrka i refrängerna. I sista refrängen äntrar hela bandet scenen och det blir en storslagen, lite musikalaktig, sista refräng. För mig var den låten konsertens absoluta höjdpunkt.

Medley, önskestund: 4. Publiken får önska låtar, bara Uggla och gitarristen står kvar på scenen. Bla 4 sekunder, Jånni Balle och Passionsfrukt bjuds det på. Underhållande och bra.

För kung och fosterland: 3,5. Uggla skämtar om hans misslyckande i schlagern "Om jag hade vunnit hade jag kanske också fått en internationell karriär... precis som Carola!" Låten är bra framförd men ingen av Ugglas allra bästa låtar.

Centrumhets: 3,. En skön låt, som Uggla dock faktiskt inte skrivit musiken till. Lite tråkig live kanske.

Raggarna: 2,5 En låt från Ugglas första skiva. Ingen höjdarlåt men bara att den är med gör att den får hyfsat betyg, kul att höra låtar som skrevs när Uggla själv var i min ålder.

Vild och skild: 2,5. Ugglas nya singel, dumt val tycker jag eftersom det är en rätt dålig låt. Live funkar den dock. Dock så känns det som att kvaliten sjunkit något, man börjar ladda för avslutningen...

IQ: 4. En låt som jag egentligen är trött på, men live är den stark! Tja, andra kommentarer överflödiga på just den låten.

Hallå: 4. Kvällens stora överraskning för mig, börjar inse att det är en riktigt bra låt. Från Ugglas första platta 1975. Efter låten lovar Uggla att nu blir det ös sista tredjedelen av föreställningen...

Efterfest: 4. ... Vilket han lovar. Här reser jag mig upp och börjar rocka med, så gör också stora delar av publiken som varit ganska stel. Vi satt på den övre läktaren så det var ganska långt till scenen tyvärr. Låten är hursomhelst stark live, refrängen sitter som en smäck och man börjar ana vad som komma skall...

Hotta brudar: 4. Likt "Värsta grymma tjejen" Har jag haft lite svårt att föredra den här låten, men live är den riktigt bra. Refrängen är fullt ös! Nu börjas det!

Varning på stan: 5. ÖS ÖS ÖS!!! LET`S GO LET`S GO LET`S GO! Allsång, Uggla i toppform, en av de bästa rocklåtarna någonsin på svenska, suveränt!

Kung i baren: 5. Här behövs väl inte ens en förklaring, allsång, ös. Trots att jag är trött på låten så är det en helt annan sak live, och det är suveränt! Efter låten lämnar Uggla scenen efter att ha tackat publiken. Nu är det nog slut... NOT!

Extranummer:

Pärlor åt svin: 3,5. Hm, lite av en besvikelse faktiskt. Låten funkar inte alls lika bra live. Trots det helt okej.

Vittring: 5 ++!  Uggla kan inte misslyckas med den här låten, kanske den bästa låt han någonsin gjort! Helt otrolig avslutning på en riktigt bra konsert!

Slutsummering: Starkt! Ett par dippar i låtlistan (Läs tvättbräda och värsta grymma tjejen) men några riktiga höjdpunkter. Suverän avslutande del, fruktansvärt roligt mellansnack, samspelt band, Uggla själv grym. Litet minus för en något stel (nykter) publik och bara sittplatser. Lokalen lämpar sig inte för rockande. Slutbetyget blir 4,5 av 5 kottar. Grymt!




Om någon nu är kvar här nere så kan jag tillägga att nu ska jag sova så jag får lite sömn innan arbetsdagen åter tar vid. Vi hörs väl.

/Kotten





Vittring.

"Allting som jag vill kan jag göra, aaa-aaa-aaa-aaaaaah!
Allting som jag vill kan jag göra, aaa-aaa-aaah!
När flytet är i luften.
Då är lyckan varje dag.
OM MAN ÄR POSITIV SOM FAN SÅ GÅR ALLTING BRA!!!"

Oslagbart! Mer kommentarer i morgon. Hörs!

/Kotten

Johnny Cash

Man in Black.

Well, you wonder why I always dress in black,
Why you never see bright colors on my back,
And why does my appearance seem to have a somber tone.
Well, there's a reason for the things that I have on.

I wear the black for the poor and the beaten down,
Livin' in the hopeless, hungry side of town,
I wear it for the prisoner who has long paid for his crime,
But is there because he's a victim of the times.

I wear the black for those who never read,
Or listened to the words that Jesus said,
About the road to happiness through love and charity,
Why, you'd think He's talking straight to you and me.

Well, we're doin' mighty fine, I do suppose,
In our streak of lightnin' cars and fancy clothes,
But just so we're reminded of the ones who are held back,
Up front there ought 'a be a Man In Black.

I wear it for the sick and lonely old,
For the reckless ones whose bad trip left them cold,
I wear the black in mournin' for the lives that could have been,
Each week we lose a hundred fine young men.

And, I wear it for the thousands who have died,
Believen' that the Lord was on their side,
I wear it for another hundred thousand who have died,
Believen' that we all were on their side.

Well, there's things that never will be right I know,
And things need changin' everywhere you go,
But 'til we start to make a move to make a few things right,
You'll never see me wear a suit of white.

Ah, I'd love to wear a rainbow every day,
And tell the world that everything's OK,
But I'll try to carry off a little darkness on my back,
'Till things are brighter, I'm the Man In Black


RSS 2.0