Farväl

Det är märkligt det här med sjukdomar. Människor kan gå från att se helt friska ut till att helt försvinna på bara en månad. Mormor dog ikväll. Jag satt det bredvid henne med resten av familjen hela dagen. Hon sov och var inte kontaktbar. Ibland fick hon ont och började låta i sömnen. Hon var gammal, mycket äldre än hon var för bara en kort tid sedan, mager och plågad. Det gjorde ont i mig att se henne. Jag och syrran åkte hem vid halv tiotiden ungefär, strax före tolv somnade hon in för gott.

Jag kommer sakna dig mormor. Ända sen jag var liten har du alltid funnits där. Du var den som tog hand om mig och Markus när mamma och pappa jobbade, till stor del var det du och morfar som uppfostrade oss kan man nog säga. Du hade alltid nära till skratt, även om du också kunde bli nog så arg när vi var olydiga. Du var den som lagade all god mat, alla pannkakor, potatisbullar, revbensspjäll, röding och förstås "pörsa". Du var alltid stark och lät inte något bryta ner dig, du fick en infarkt men kom tillbaka lika stark som tidigare, jag trodde aldrig att mormödrar som du kunde dö. Jag trodde du alltid skulle finnas. Men man insér ju att man får var glad för all tid som varit. Jag är lyckligt lottad som inte förlorat någon nära släkting under nästan tjugo år i livet. Men nu har det hänt. Du fattas mig mormor.

Sov gott.

/Mattias

Uschiamej!

Jobba vid den här okristliga tiden på morgonen! Tycker inte om! Men men, ipren och lite vilja så ska jag nog ta mig igenom åtta timmar antar jag...

Annars mest elände. Mormor... ja vad ska man säga. Hon dör helt enkelt, cancern har spridit sig och det finns knappt något hopp. Känns hemskt... men orkar inte gå närmare in på det just nu.

Kämpa på.

/Mattias

Överge inte gamla motton...

"Var alltid negativt inställd då kan du bara bli positivt överraskad!"    Mitt motto. Tydligen måste jag ha glömt bort det... Fy fan vilken dålig match mer finns väl inte att säga.

/Mattias

Sverige - Ryssland, Kotten optimistisk!

Ja faktiskt jag tror på en klar seger ikväll, 3-1 och upprepning och 94-resultatet. Målskyttar Zlatan, Henke och Seb Larsson gör målen! VINN!

Sen klår vi holländarna i kvarten, de imponerar som vanligt i gruppspelet men kommer nog att bli besegrade av mer destruktiva lag i finalspelet typ Sverige ;)

Man kan alltid drömma.

Hörs!


Trött...


Sådär 7,5 km avklarade. Öppnade lugnt och ökade sista tredjedelen. Trött blev jag... och Thöm ville vara med på bilden också! :P

Nu dusch, sen äta, sen fotboll!

/Mattias

I valet och kvalet...

Jag är sugen på Pizza. Fet stor god pizza med oxfilé och bea. Myyyycket gott. Och myyycket onyttigt. På min ena axel sitter det en tunn liten kostexpert som säger åt mig hur fet jag kommer att bli och att jag kommer dö i förtid om jag lever onyttigt. På den andra sidan sitter en fet soffpotatis och berättar för mig att pizza är jävligt gott! Och den fetes ord väger nog tyngst...

Men det ska fan inte bli utan uppoffringar! För att äta pizzan ska jag straffa mig själv att, på min lediga dag, i morgon springa runt HELA Sätra! Jag ska kika lite nu.... drygt sju kilometer. Så långt har jag aldrig kutat i sträck tror jag, men men, det är priset för att jag ska få äta min pizza! Har jag varit lat och inte sprungit på hela den här veckan så får jag skylla mig själv...

Hoppas fanimej att pizzan är värd det. Två timmar till middag!

Förresten, Sverige torsk mot Spanien igår blev hemskt mkt lättare att ta när jag insåg att sista målet mer var av akademisk betydelse, det tar iofs bort våra chanser, som redan var små, att vinna gruppen men vi måste ändå ta poäng mot ryssarna. Rysskross på onsdag, 4-1 till Sverige! *Löjligt positiv*

/Mattias


Bittert

Fan känns bittert att förlora i 92:a min. Men nåväl, man får vara nöjd med en mkt bra genomförd match från svenskarna mpt en överlägsen motståndare. Jag menar skicklighetsmässigt hade ju spanjorerna tio av de elva bästa spelarna på plan i första halvlek. I andra var det de elva bästa sen Zlatan gått ut. Men åh... så surt! 92:a fucklng jävla minuten!

Förstår inte varför Rosenberg skulle in när Zlatan var tvungen att byta, blekare insats har jag inte sett sen... Ja jag vet faktiskt inte riktigt men illa var det. MIkael Nilsson var ganska ostabil bakåt också. Henke försvann i andra efter en bra första. I övrigt plus till alla svenska spelare, med extra plus för Zlatan som var en gigant så länge han var på plan och Mellberg som var matchens bäste spelare.

Over and out!

 




Sverige-Spanien

Sverige möter Spanien ikväll. Är försiktigt positiv trots allt. Startelvan är ngt överraskande, Elmander går in som högermitt, det mest väntade hade väl varit Sebastian Larsson och Daniel Andersson fortsätter på innermittfältet och Källström och Linderoth blir därmed kvar på bänken. Stoor går in som högerback vilket var något mer väntat.

Man kan tycka att det är vansinne att spela en anfallare som högerytter samtidgt som man petar en frisparksspecialist som gjort en stark säsong i premier leauge. Jag tror att Lagerbäck tänker som så att Spanien anfaller mycket vi mitten. De är otroligt skickliga på att rulla runt utanför straffområdet och sticka in bollarna på Torres/Villa eller en djupledslöpande mittfältare. Väldigt kreativt spel med mycket rörelse. Men som sagt, ofta inte så mycket kantspel och ska man se nån svaghet i det spanska laget så är det väl möjligen vänsterbacken Capdevila.

Därför ska Andersson/Svensson, och förmodligen Henrik Larsson och även Ljungberg, jobba hårt i defensiven centralt för att sedan i kontringarna sätta upp bollen på Zlatan, varpå Elmander ska komma ganska mycket i djupet från sin kant. Det är min teori om uppställningen, även om jag nog hade startat med Källström el Linderoth på mitten istället för Daniel Andersson och Sebastian Larsson på kanten.

Nåväl, Spanien känns för starka. 2-0 till Spanjorerna. Det krävs magi från Zlatan om vi ska vinna el ta poäng här. Men vinner vi ska jag springa runt hela Sätra ikväll, det är ett löfte! Och det är bra långt också ska ni veta! ;)

/Mattias


Cancer

Min mormor har fått cancer i magen. Jag kan inte tro det, vill inte tro det. Men det är sant. Jävla helvetes skit! Jag tycker inte det är rättvist... varför just mormor? Men sånt är livet antar jag. Man får göra det bästa av det... och mormor är inte den som ger upp i första taget. Hon är en överlevare, men att få cancer vid 82 års ålder... Ja jag vet inte, jag måste jobba vidare i alla fall så gott jag kan, ska ju sitta här till kl 12. Om ni ringer till Eniro Mattias ikväll så kanske jag är lite mer disträ än vanligt, mina tankar är på annat håll.

/Mattias

Jag älskar dig!!!

ZLAAAAAAAAAAAAAATAN!!!!! JAG ÄLSKAR DIG!!! 

Och alla andra i svenska laget också för den delen!!

MEN VILKET JÄVLA MÅL!!! :D

Men för att sansa mig lite: Något så uselt, spelförstörande och trögt lag som Grekland hör inte hemma i ett EM, regerande mästare (sämsta mästerlaget nånsin) eller ej. Skönt för fotbollen att Sverige vann om inte annat...

Nu känns det bra. När Petter Hansson krigade in andra målet blev jag så glad att jag sprang och tog mig en liten huttentutt från kylen! :P

Ikväll sover man gott! Så jävla skönt! Nu ska jag ta det lugnt och njuta av segern resten av kvällen. Hörs!

/Mattias

...

"Nu får det bära vart det vill för nu är jag fri, ja nu är jag fri...."

Citatlistan 2007/2008!

Jag trodde jag skulle lägga av med citatlistor efter gymnasiet... Emellertid så kunde jag inte, så jag har satt ihop en citatlista här från året som gått. Det är tyvärr inte lika många citat och kanske inte lika roliga heller, men jag har inte orkat lägga ner så mycket möda på den. Hoppas att den kan roa någon iaf... :P

 

 

 

"Gud jag måste hem och ta av mig byxorna!"    Sanne på restaurang...

 

"P-N, som i Petter Niklas...?"     Ida bokstaverar för kund på jobbet.

 

"Det finns Gunnarsson-blod i mig"     Simon diskuterar... Ja va fan menar han egentligen? ; )

 

"Jag kan fortfarande inte släppa det där med Martin naken i din säng..."     Tobbe har svårt att få Martin ur skallen ;)

 

"När man ser hennes ansikte så försvinner håret..."     Mårten beskriver en tjej...

 

"Alltså jag är jävligt pigg sen igår, om man bortser från att jag är trött"    Mårten är väldigt tydligt :P

 

"Jag ser ut som en ryss-hora!"   Malin på fest.

 

"Det där låter nästan lite homosexuellt...." Lasse, Svens far, kommenterar när jag och Mårten spelar poker i samma lag.

 

"Först stoppar man in den och sen drar man ut den, och sen låter man den vara inne en stund och då sväller den så då får man inte ut den sen"    Sven pratar om... Ja... Att stoppa fingret i en läskburk?

 

"Jag tycker det är kul att leka med andra, även om jag tycker det är kul att leka själv oxå"    Sven gillar att leka!

 

"Min pappa är väl sexig!"      Sven känner att han måste försvara sin familjs heder!

 

"Aj du klämde på det där som du åstadkom på mig!"    Helén förvirrar något.

 

"Jaa första gången jag gjorde det så gjorde jag det så snabbt så det stänkte fett"    Helén pratar om matlagning!

 

"även om hand väskan skulle vara så snygg att jag skulle kunna dö för att få den så skulle jag ju aldrig betala 10.000 kr för att köpa den"

-HVMK tjej resonerar angående dyra märkes väskor. Ang vad man kan offra och inte för att få något...

 

"Det är bara du själv som förstår vad du säger när du pratar"   Sofie säger något klokt.

 

"Hur många satser ska vi satsa"  Tobbe innan ett parti poker! Satsa på Tobbe! :D

 

"Jag skiter fullständigt i vad han säger, han får säga precis cad fan han vill, jag bryr mig inte! vad sa han?"   Helén är bestämd!

 

"vilket datum är det nyår?"    Helén. Lol!

 

"Jag är osupnedbar!"   Kotten på besök i Rättvik... 

 

 

 - "Sug kuk!" Tobbe irriterad efter att ha förlorat en pot i poker mot mig... . - "Menar du mig?" frågar Maria.  - "Nej, jag menar Kotten!"  Tobbe avreagerar sig. ;)

 

"Jag skulle höra om det blivit förstoppning någonstans på OK i Kållered"   Kund ringer in till Eniro... Antar att det hade nåt med deras telefon att göra :P

 

"Shit ja du, det är skitjobbigt att vara tillsammans med någon, men samtidigt skitjobbigt att inte vara det"    Sofie filosoferar...

 

Till sist, en specialare som jag hittade på Facebook (snokar). Ganska roande och man kan undra om Krille verkligen var nykter eftersom det skrevs 2:32 på natten... ;)

 

"Ahi! Dunno, tror inr jsh är hemma då... typ 1-2 vefkort sebnare kasne är näätte?"

 

 

Det var allt!

 

/Kotten

 

 

 

 

 

 

 


Dagens fulaste!

http://www.kvp.se/nyheter/1.1182325/onanisterna-kampar-vidare-i-kopenhamn


Heja på!

Ett ord: Lol!

Förresten... Det har gått bra långt när man säger att en förkortning är ett ord...




RSS 2.0