Ikaros

Ikaros - Björn Afzelius

När jag tänker tillbaka på min barndom
Ser jag skräckbilder tydligast av allt
Ja, de gånger de skrämde eller slog mig
Är de minnen som hårdast sitter fast

För som barn tar man kärleken för given;
Allting annat är mot ens natur
I den stund man tar steget ut i livet
Är man bara ett tillgivet djur

Ändå står snart de vuxna där och pekar
Ut den riktning de tycker man skall ta
Alla drömmar de själva har förvägrats
Vill de förverkliga genom sina barn

Är man lydig belönas man och hyllas
Revolterar man mister man allt
Ingen älskar ett barn som inte lyckas
Ingen älskar ett barn som är starkt

Men vem besitter förmågan att veta
Vad som ryms i en ny individ?
Och vem kan säg' till nån annan hur lyckan ser ut
Vem kan säg' vad nån annan vill bli?

Låt dina blommor slå rot där det finns jordmån
Låt dina växter får leva där de trivs
Lås inte in dina plantor i ett drivhus
Låt de få slippa ett onaturligt liv

Låt den du älskar få pröva sina vingar
En dag så flyger din älskade rätt
Vill du bli respekterad av din avbild
Så får du visa din avbild respekt




Underbar sång....

/Kotten

Jag älskar telefonköer!

Kom precis på att vi på eniro, eller många av oss i alla fall, är nog de enda i världen som tycker om telefonköer! Åtminstone när vi jobbar. För när vi förmedlar samtal åt döva personer så sitter man ju ibland i kö, och då händer ju som ni vet inte så mycket (de vi förmedlar samtalen åt är nog inte lika glada men det kan vi ju knappast göra något åt...). Alltså kan man surfa runt som man vill, prata med folk bredvid och ltie allt möjligt och ändå sjunker inte tillgängligheten, utan den bättras istället på! Sitter i kö nu, 38 min and counting. Heja Ellos!!!

/Lat telefonist


Dagjobb!

Idag är en sån här dag som man bör vara på uselt humör. Sovit knappt tre timmar eftersom jag haft konstigt dygnsrytmn (hur stavar man det ordet?). Jag ska jobba åtta timmar och sedan gå på matte för första gången på fyra veckor (diciplinproblem, jobb och Rom). Men märkligt nog känner jag mig positiv. Det kanske bara är någon slags naivt förakt för dagens vedermödor, men just nu känns det bra. Jobbet flyter på fint, solen skiner ute, ja det känns faktiskt rätt okej.

Men jag är trött :P

Och att solen sken var nog inte så bra för det skiner rakt på mig nu. Det blir varmt. Men jaja, positiv var dagens nyckelord!

Zlatan

Ja, denne Zlatan. Igår kom han tillbaka efter två månaders skadeuppehåll och avgjorde helt Serie A med två snygga mål mot Parma. Nice! Har inte tvivlat på Zlatan sedan han kom till Inter. Visst, han har en måltorka i landslaget men det beror mer på tillfälligheter, mot Lettland och Danmark i höstas var han klart bäst på plan. En nivå över de andra.  Sveriges EM-slutspel hänger på en enda spelare, Zlatan måste vara i form och spela från start för att vi ska ha en chans att ens gå vidare från gruppen, även om han har en dålig dag drar han på sig oerhört mycket mer bevakning än vad tex Rosenberg eller Allbäck gör och skapar därmed ytor åt andra. Zlatan är topp tio i världen och förmodligen Serie A:s bäste anfallare, i sommar tror jag han slutligen tystar alla tvivlare om hans kapacitet i EM. 

Emellertid, hur fan vi ska lyckas gå vidare från kvarten, om vi tar oss dit, där vi isf får möta Italien, Frankrike, Holland eller, mindre troligt men inte omöjligt, Rumänien. Fast det är klart, åker vi ut på straffar mot Frankrike kommer väl folk skrika över hur tråkigt vi spelar, klaga över att vi inte slår ut ett medelmåttigt lag som Frankrike, ropa över att Lagerbäck är så kass som tagit Sverige till fem raka slutspel,  åkt ut mot lag som Holland (på straffar), Tyskland (på deras hemmaplan), och Senegal (men då samtidigt slagit ut Argentina och Nigeria), byta ut halva laget på en gång (och sen bli förvånade när vi missar VM). Under 80 och 90-talen gick Sverige till 3 av tio mästerskap, under 2000-talet har vi gått till fem av fem mästerskap. 

"Men vi tog brons i VM-94!" gapar alla om då. Javisst, en imponerande bedrift, men vilka lag spöade vi på vägen? Ryssland (utan sina 5-6 bästa spelare med i det slutspelet) och Kamerun i gruppen (nåja, 2-2), sedan Saudiarabien, Rumänien och Bulgarien. Vi kom tvåa i gruppen efter Brasilien 94, vi kom tvåa i gruppen efter England 06. 2006 hade vi för att nå samma framgångar behövt besegra Tyskland i åttondel, Argentina i kvarten och Portugal i semin..... 

Och nej, jag tycker att Daniel Andersson och Alexandersson kunde ersatts med Rasmus Lindgren och Kennedy, men i övrigt är em truppen rätt given, och Henke Larsson kommer bli nyttig som inhoppare. Efter EM sker nog en mindre generationväxling, knappast före.

Förresten, rätt lustigt i övrigt hur kvällspressen vinklar Zlatans sköna kommentar till italienska pressen "Jag spelar, ni skriver!" och i övrigt inte lämna några kommentarer. Aftonbladet nämnar endast detta i sin artikel vilket gör att Zlatan framstår som en diva, medans Expressen åtminstone påpekar det mindre faktumet att HELA INTERS LAG har bojkottat pressen i ett par veckor och fortfarande gör detta. Ställer ju saken i ett lite annat ljus eller hur?

Nåja, nu ska jag äta en mkt sen frukost, och sedan spela lite poker. Hörs!

/Mattias

Slöhög

Tjo hoj! Har inte bloggat på ett tag men nu sitter jag på jobbet och har inte så mycket bättre för mig... Usch känner mig slö! Svårt att samla tankarna - inte bra på det här jobbet. Nyss var det en person som frågade efter comviqs kundtjänst, jag tyckte han sa komvux kundtjänst...

Värst var väl igår. En person ringer in, medelålders kvinna säger att hon vill ha numret till en person, jag uppfattar förnamnet och att efternamnet är något som likna A**én.  

-  XX   Alsén i Göteborg...? undrar jag då lite försynt eftersom jag inte är säker på att jag uppfattade helt rätt.

- Är du helt dum i huvudet?? Aspén sa jag! (mycket snabbt och aggresivt)

Ja det går ju inte att höra fel... Man blir trött på folk som tror att dom kan behandla oss hur som helst bara för att dom betalar för samtalet! Här borde jag ha blivit otrevlig tillbaka men professionell som man är (eller snarare chockad över otrevligheten) drar man bara på en kylig röst och hittar det hon ville ha. Sen svor jag en lång ramsa efter att samtalet lagts på.  I regel så är man ju van att, de relativt få gånger folk säger riktigt otrevliga saker, så är det onyktra personer eller om jag misslyckats med att hitta något som kunden verkligen förväntat sig att jag skulle hitta. Nä, idiot-kärring säger jag!

Blä.


Rom!

Nu àr jag i Rom! Svinis och jag har varit hàr i tvà dagar nu, och det har vàl hànt litegranna àven om inte allt gàtt exakt som planerat. Hotellet visade sig tex ligga ganska avsides och vi har lyckats hitta de tvà sàmsta restaurangerna i Rom... Men jaja det blir andra bullar ikvàll, vi ska leta upp Hard Rock Cafe ser det ut och sen hitta nèt grymt utestàlle! Hàlsningar fràn vàrldens mitt!

/Mattias

RSS 2.0